Klips! Tällaisen äänen päästi Nordean tarjoama Visa Electron, kun leikkasin sen kahtia.

Kylläpä teki hyvää.

Tästä on kulunut jo muutama kuukausi, mutta jostain syystä hetki jäi mieleeni. En suinkaan kuvittele pärjääväni ilman maksukorttia, mutta kohonnut verenpaineeni pakotti minut pikaisiin toimiin. Syy stressin äkilliseen kasvuun oli se, että Nordea nosti Electronini kuukausittaisen käyttömaksun kahteen euroon kuukaudessa. Taisipa tästä tulla kirjekin kotiin, että kortin kuukausihinta nousee, koska Nordean kulut ovat nousseet. Melkoinen on ollut kustannusten nousu, kun electronin hinta pomppasi 100 % kalliimmaksi.

Alun shokista toivuttuani ymmärrän, että olen kiitollisuudenvelassa tuosta hinnan korotuksesta. Jos hinta ei olisi noussut, saattaisin vieläkin maksaa tuota yhden euron kuukausimaksua, vaikka on olemassa täysin maksuttomia kortteja. Saavutin siis laskutavasta riippuen yhden tai kahden euron kuukausittaisen säästön.

Vanhan kortin lopettamiseen ja leikkaamiseen sekä uuden tilaamisen toisesta pankista kului aikaa ehkä noin 2 minuuttia. Kovin pitkästä projektista ei siis ollut kyse.

Kahden euron säästö voi tuntua pieneltä, mutta

  • 10 vuodessa ja 8,5 % korolla säästö on jo lähes 385 euroa
  • monille 385 euroa tarkoittaa usean työpäivän palkkaa  
  • tuntipalkkana säästöni tekisi noin 60 euroa / h 

Säästö tuntui ensin mitättömältä, mutta itseasiassa sain käyttämästäni ajasta reilusti tämänhetkistä palkkaani suuremman korvauksen.

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Otan risut ja ruusut vastaan myös sähköpostilla. Helpoiten se onnistuu sisäpiirin kautta ja samalla pysyt kartalla epäsäännöllisesti ilmestyvistä artikkeleista.

Saatavilla myös  Twitter, Facebook ja feed.