Pitkään sain jännittää, että kuinka käy työttömyyskorvausten kanssa. Jännittäminen päättyi vihdoin ja viimein kuluneella viikolla, kun päätös tuli julki. Onneksi se oli itselleni myönteinen. En ole yrittäjä enkä opiskelija, vaan työtön. Yritystoimintani on sivutoimista, koska se vie niin vähän aikaa. Päätös oli linjassa yrityksen kautta sijoittamisen järkevyyden kanssa. Myös opiskeluni katsottiin sivutoimisiksi työhistorian perusteella.

Huono puoli asiassa on se, että en valitettavasti ollut missään vaiheessa liittynyt työttömyyskassaan. Rikastuminen antaa siis vielä odottaa itseään, koska jopa omalla kustannustasollani hengissä pysyminen vain Kelan tuen turvin on erittäin kimuranttia. Työnhaku ei toistaiseksi ole tuottanut hedelmää, mutta tulkitsen lisääntyneen vapaa-ajan eläkesimulaatioksi.

Työttömäksi pääseminen ei ole ollut ainoa valoisa asia viime aikoina, koska myös mätkyt kilahtivat postilaatikosta: alle 4400 €!  Normaalisti tämä ei saisi aikaan ihmisissä riemunkiljahduksia, mutta koska alennusta tuli roimasti aikaisemmin laskemaani, niin tähän täytyy olla tyytyväinen. Onneksi nämä rahat on jo laitettu sivuun, koska muuten kassavirran kanssa voisi tulla ongelmia.

Tällä hetkellä eläke näyttää melko kaukaiselta haaveelta, mutta täytyy yrittää nauttia tarjoutuneesta eläkesimulaatiosta. Nykytilanne tosin taitaa olla lähempänä selviytymistaistelua kuin eläkettä.

Viime kuussa sain itseäni niskasta kiinni ja ruokakulut on nyt kerätty exceliin. Kuukauden keskiarvoksi tuli 2,81 € / päivä. Tästä lisää lähiaikoina.  

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Otan risut ja ruusut vastaan myös sähköpostilla. Helpoiten se onnistuu sisäpiirin kautta ja samalla pysyt kartalla epäsäännöllisesti ilmestyvistä artikkeleista.

Saatavilla myös  Twitter, Facebook ja feed.