Tervetuloa seuraamaan matkaani eläkkeelle!

Ensin on varmasti syytä katsoa lähtötilanne läpi. Olen 26-vuotias perusjamppa ja tarkoituksena olisi jäädä eläkkeelle alle kymmenen vuoden kuluttua. 

Päivätyöstä kuukausituloni ovat tällä hetkellä 2500 € / kk. Lisäksi pyrin tekemään hieman lisädollareita sivutoimisena yrittäjänä. Jään siis selvästi alle suomalaisten mediaani palkan. Hyvä puoli asiassa on, että menot jäävät alle nettotulojen. Tarkemman laskelman julkaisen tänne myöhemmin.

Olen ollut onnekas, sillä synnyin keskiluokkaiseen perheeseen. Mistään ei ole ikinä ollut pulaa. Lisäksi isoäitini on välillä lahjoittanut jonkun kolikon synttärilahjaksi. Sen sijaan, että olisin käyttänyt nämä kolikot leffoihin, karkkeihin ja Leviksen farkkuihin, olen säästänyt ja osin jopa sijoittanutkin niitä. Ikinä en ole siis näistä varoista nostanut penniäkään tuhlattavaksi, vaikka useasti olisi mieli tehnyt. Alun perin säästöillä oli tarkoitus rahoittaa ensiasuntoni ostoa, mikä ei varmasti ole kovin vieras ajatus suomalaisissa perheissä.

Perinteinen kaava taitaa olla, että ensin asutaan vuokralla ja sitten muutetaan myöhemmin omaan asuntoon. Tässä kohtaa minulla oli hieman poikkeava lähestymistapa. Asun yhä vuokralla, mutta ensimmäiseksi asunnokseni ostin sijoitusasunnon. (Suhteellisen vaatimattomatkin säästöt osoittautuivat arvokkaiksi lainaa ruinatessa, voin siis suositella säästämistä lämpimästi.)

Yhteenveto taloudellisesta tilanteestani:

  • Kuukausi palkka : n. 2500 €
  • Säästössä : alle 50 % yksiön hinnasta
  • Koulutus : keskeneräinen alempi korkeakoulututkinto
  • Menot < Tulot
  • 1 kpl vuokra-asuntoja, lainoitettu n. 75 % asunnon arvosta
  • Taloudessa yht. 2hlö + lemmikki

Oma asunto ja Levikset ovat jääneet hankkimatta, mutta vaihdossa sain muutaman sijoituksen ja hiukan omaa pääomaa sijoitusasunnosta. Ei mielestäni aivan kelvoton vaihtokauppa.

Kaikenkaikkiaan olen siis melkoisen tavallinen ihminen. Kuitenkin tästä lähtötilanteesta aijon saavuttaa tavoitteeni. Mahdotontako? Saa nähdä.

(Kaikki tiedot eivät ole kovin täsmällisiä, mutta palaan niihin tulevissa postauksissa.)

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Otan risut ja ruusut vastaan myös sähköpostilla. Helpoiten se onnistuu sisäpiirin kautta ja samalla pysyt kartalla epäsäännöllisesti ilmestyvistä artikkeleista.

Saatavilla myös  Twitter, Facebook ja feed.