Eläke on jälleen yhden kuunkierron lähempänä ja on aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta löydän perille ja tiedän mitä olen matkalla tehnyt, kerään joka kuukausi mustaa valkoiselle tuloista, menoista, varallisuudesta ja muista tapahtumista. Kuukausikatsauksen alussa on kerrottu tarkemmin ilmoittamistani luvuista. Tällä hetkellä kuukausikatsaukset sisältävät vain henkilökohtaiset lukuni yhden hengen taloudessa.

Tulot, menot ja säästöprosentti 03 / 2016

  • Nettotulot 3849 €
  • Kustannukset 779 €
  • Säästöprosentti 79,8 %

TULOT & MENOT

Maaliskuussa ansiotuloja kertyi 3757 euroa, osinkoja 92 euroa ja muita tuloja ei ollut. Ansiotuloissa on mukana vanhasta työpaikasta saamani palkka ja myös kertyneet lomapäivät maksettiin samantien rahana. Lisäksi palkassa on mukana muutaman päivän tulot uudessa työpaikassani. Osinkoja tuli muutamasta yrityksestä ja huhtikuussa alkaakin sitten jo kotimaan osinkokevät, joten tulojen puolesta alkuvuosi näyttää etenevän mainiosti.

Lisäksi kerrytän sivutuloja yhden miehen osakeyhtiöni nimiin. Raportoin yrityksen tulot tilinpäätöksen yhteydessä vuoden lopussa.

Kustannukset_3_2016

Kulujen puolesta maaliskuu oli varsin mainio ja myös jatko nyt näyttää hyvältä. Omia eväitä en kuukauden aikana juuri ostanut. Aamupalat sain läksiäislahjaksi edellisestä työpaikastani viimeisenä tavallisena työpäivänäni. Tosin viimeinen jäi aika suhteelliseksi käsitteeksi. Lisäksi lounasetua jäi kortille noin 300 € ja sillä syön mukavasti muutaman viikon. Ennakonpidätykset luonasedusta on merkattu kuluiksi jo aikaisempina kuukausina. Lisäksi autoa on mahdollista käyttää polttoaineen hinnalla, mutta omaa en omista. Kuukauden kulut olivat odotetut ja toivottavasti loppuvuosi menee suunnilleen samalla kaavalla.

VARALLISUUS & TUNNUSLUVUT

Alla nykyinen varallisuustilanne ja vertailu edelliseen kuukauteen.

varatjavelat_3_2016

Merkittävin muutos varoissa ja veloissa oli viimeisen sijoitusasunnon myynti sekä sitä käteen jääneen kassan siirtäminen osinkosalkun puolelle. Myös sijoitusasuntoon liittyvä velka katosi samalla jäljettömiin. Muita ostoksia tein ainoastaan firman kautta, josta meni automaattisesti 400 euroa Seligsonin rahastoihin. Myös käteistä kertyi kiitettävästi, joten luvassa on lähiaikoina lisää ostoksia. Muutenkin kuukausi oli kurssikehityksen puolesta varsin positiivinen.

Nettovarallisuuteen huomioin kaiken omaisuuden, jonka arvon oletan vähintäänkin säilyvän. Sijoitusvarallisuudeksi olen laskenut vain oman pääomani osuuden sijoituksistani eli omaisuudesta jolla tavoittelen tuottoa. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin sijoitusten velkavipu on nyt tasan nolla!

tunnusluvut_3_2016

Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtävissä selvästi muutos sijoitusvarallisuudessa. Erittäin suuri positiivinen yllätys oli puolestaan se, että nettovarallisuus kasvoi asunnosta tulleesta tappiosta huolimatta. Eläkekassa sen sijaan jatkoi vajoamista, johtuen sijoitusvarallisuuden laskusta.

Eläkehaaveeni karkasi sijoitusvarallisuuden laskun myötä yhä kauemmaksi. Ei auta kuin laittaa kirivaihde päälle!

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Otan risut ja ruusut vastaan myös sähköpostilla. Helpoiten se onnistuu sisäpiirin kautta ja samalla pysyt kartalla epäsäännöllisesti ilmestyvistä artikkeleista.

Saatavilla myös  Twitter, Facebook ja feed.