Käytän puhelinlaskuun kuukausittain alle 10 euroa. Joskus saattaa lipsahtaa ylikin, jos on pakko soittaa puhelinpakettiin kuulumattomia yrityspuheluita. Liittymäni on mielestäni edullinen, mutta tällä viikolla oli edessä sen päivittäminen.

Edullisimmaksi tulisi, kun luopuisi puhelimesta kokonaan, mutta niin extremesäästäjä en vielä ole.

Puhelinliittymäni tarjoushinnan voimassaolo loppuu marraskuussa (9,90 €/kk). Tämä oli siis pakko päivittää tai muuten olisi napsahtanut kaksinkertainen lasku aikaisempaan verrattuna. Puhelimen käyttöni on vähäistä, tarvitsen vain pienen puhe- ja tekstaripaketin sisältäen datayhteyden.

En viitsinyt soitella läpi eri palveluntarjoajia ja kilpailuttaa niitä, vaan tyydyin soittamaan nykyisen liittymäni toimittajalle Soneralle*. En tietenkään tyytynyt netissä näkyviin listahintoihin, vaan lyhyen keskustelun jälkeen sain listahinnaltaan 14,90 euroa kuukaudessa maksavan paketin hintaan 9,90 euroa kuukaudessa.

Tarjous on voimassa kaksi vuotta eikä siinä ole minkäänlaista sitovuutta. Täytyy katsoa minkälaiset ovat joulutarjoukset tänä vuonna ja tarvittaessa päivittää liittymää uudelleen. Muutaman minuutin työllä napakka viiden euron kuukausittainen säästö verrattuna listahintaan. Tuntipalkkana tämä ylittäisi reilusti tämän hetkisen palkkani – puhelu kannatti siis ehdottomasti soittaa.

*Tarkoitukseni ei ole mainostaa kyseistä palveluntuottajaa, mutta asioista on helpompi puhua niiden oikeilla nimillä.