Tähän mennessä olen postauksissani kierrellyt ja kaarrellut varallisuuteni ympärillä. Tuskin olen poikkeus suomalaisten joukossa, tämä nyt vaan on meillä tapana. Rahalla ei kerskailla. Rahan puutteella voi sitten kehua senkin edestä, ja sillä miten minulla menee vielä huonommin kuin sinulla.

Viime aikoina olen kuitenkin todennut, että yksi ensimmäisistä asioista, mitä etsin muilta talousblogeilta, on varallisuuden kehitys. Esimerkiksi amerikkalaisen Rockstar Financen sivuilla pääsee nauttimaan nettovarallisuuden seurannasta oikein kunnolla.

Suomestakin löytyy jo esimerkillistä rohkeutta kertoa avoimesti sijoitusvarallisuudesta:

Entä oma blogini? Yllämainittuja blogeja on mukava seurata juuri niiden avoimuuden takia. Omassa blogissani avoimuudella on vielä varaa pelata.Tämän johdosta tulen jatkossa seuraamaan
kolmannevuosikatsauksissa oman nettovarallisuuteni kehittymistä.

Toivon, että tämä tuo blogini seuraamiseen uuden ulottuvuuden. Pääsette kaikki jännittämään yhdessä kanssani sitä, että saavutanko tavoitteeni vai en. Tavoitteeni on tällä hetkellä määritelty sijoitetun omaisuuden perusteella, joten pelkkä nettovarallisuuden seuranta ei riitä.

Tulevat kolmannevuosikatsaukset sisältävät nettovarallisuuden, sijoitetun omaisuuden määrän
oman talouden stressiluvun sekä tulot ja menot.

    Nettovarallisuus antaa kuvan kokonaistilanteestani ja sijoitetun omaisuuden määrä kertoo sen, kuinka lähellä olen tavoitteeni saavuttamista. Talouden stressiluku auttaa pitämään menoni kurissa ja toisaalta toivon sen aikanaan antavan viimeisen sysäyksen eläköitymispäätökseen. Tulojen ja menojen seurannan avulla etsin seuraavia kehityskohteita.

    Jos kaipaat vielä lisää tunnuslukuja, niin toiveita saa esittää!

    Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Otan risut ja ruusut vastaan myös sähköpostilla. Helpoiten se onnistuu sisäpiirin kautta ja samalla pysyt kartalla epäsäännöllisesti ilmestyvistä artikkeleista.

    Saatavilla myös  Twitter, Facebook ja feed.