Minusta säästämistaitojen kehittäminen on mahdottoman mielenkiintoista puuhaa ja olen törmännyt monessa blogissa innostaviin säästämishaasteisiin.

Valitettavasti en ole löytänyt itselleni sopivaa säästämishaastetta muualta, joten päätin luoda sellaisen itse.

Kuukauden alussa siirrän automaattisesti rahaa FUNNYMONEY -tilille. Tililtä on tarkoitus maksaa harrastukset, ravintolakäynnit, leffat jne. Viime vuoden viimeisinä kuukausina siirsin tilille yleelliset 100 € / kk ja tämä tuntui riittävän hyvin. Huomasin, että tässä oli oivallinen tilaisuus haasteelle.

Pudotin vuoden alussa tuhlattavan summan ylärajan 75 euroon kuukaudessa, mutta nyt on aika ottaa selville paljon tuosta vielä on mahdollista tinkiä. Oman haasteeni tarkoituksena on siis pudottaa ylimääräisten kulujen määrä mahdollisimman pieneksi.

Säännöt: Yritän kuukauden aikana käyttää mahdollisimman vähän FUNNYMONEY -tilin 75 eurosta. Kuun lopussa katson paljonko rahasta on jäljellä ja jokaisena tulevana kuukautena yritän rikkoa edellisen säästöennätykseni. Kuukauden lopussa siirrän säästyneet rahat turvaan tuhlaukselta.

Oman lisähaasteensa tuo se, mikä tulkitaan hupiostokseksi ja mikä välttämättömäksi kuluksi. Kumpaan kategoriaan kuuluu esimerkiksi reikäisten farkkujen uusiminen? Entä uusi kauluspaita töihin?

Tämä tarjonnee mukavasti haastetta tavalliseen arkeen.

Ensimmäinen kuukausi ei tosin näytä kovin lupaavalta. Nyt ei ole edes tammikuun puoliväli ja olen jo tuhlannut yhteensä 40 euroa harrastuksiin ja lahjoihin.  

Kuulisin mielelläni mielipiteesi artikkelista esimerkiksi kommenttien kautta. Otan risut ja ruusut vastaan myös sähköpostilla. Helpoiten se onnistuu sisäpiirin kautta ja samalla pysyt kartalla epäsäännöllisesti ilmestyvistä artikkeleista.

Saatavilla myös  Twitter, Facebook ja feed.