Eläke, taloudellinen riippumattomuus, VAPAUS

Eläke, taloudellinen riippumattomuus, VAPAUS

Tavoitteeni on siis jäädä eläkkeelle samana vuonna, kun ikää kertyy mittariin 35. Tässä vaiheessa on kuitenkin tärkeää määritellä mitä tuo eläkkeelle jääminen oikein on. Eri ihmisille tuo voi tarkoittaa erilaisia asioita ja sitä voi kuvailla useilla tavoilla. Näitä ovat esimerkiksi taloudellinen riippumattomuus, eläke, oravanpyörästä karkaaminen sekä tila, jossa passiiviset tulot ylittävät vuotuiset kulut. Kaikki tähtää kuitenkin samaan asiaan eli vapauteen.

Näistä termeistä eläkkeelle jääminen miellyttää itseäni. Yleensä eläke on jotain mikä saavutetaan noin 65-vuotiaana, joten sen saavuttaminen jo kolmevitosena kuulostaa erityisen hohdokkaalta.

Nyt ei siis suinkaan ole kysymys Suomen tukijärjestelmien väärinkäytöstä. Valitettavasti näitäkin tapauksia on viimeaikoina paljastunut, mutta eipä niillä juuri kanssaeläjien kunnioitusta ansaita. Minun eläkkeeni tulee perustumaan ansaittuihin tuloihin, ankaraan säästämiseen ja järjestelmälliseen sijoittamiseen.

Itselleni eläkkeelle jääminen tuskin tarkoittaa sohvalla löhöilyä ja rentoutumista. Välillä on toki mukavaa höllätä, mutta kovin pitkään en tähän yleensä kykene. Se vain on luonteenpiirteeni, että aina pitää olla vähintäänkin pari rautaa tulessa.

Ihmisille, jotka todella nauttivat omasta työstään, voi tavoitteeni tuntua jopa vastenmieliseltä. Miksi ihmeessä pitäisi säästää, sijoittaa ja tavoitella taloudellista riippumattomuutta, jos kerran viihtyy työelämässä? Unelmaduuni on hieno asia, mutta valitettavasti usein hankalasti toteutettavissa. Vaikka unelmatyö olisi jo löytynyt, kannattaa ehkä vielä kerran miettiä,“enkö ikinä koskaan kyllästy nykyiseen työhöni ja onko täysin varmaa, että työ ei ikinä lopu?”

Eläkkeelle jääminen ei välttämättä tarkoita sitä, ettenkö tekisi lainkaan töitä. Ehkä teen, ehkä en. Nyt hätäisimmät lukijat saattavat jo leimata koko projektin täydeksi kusetukseksi, koska eihän se ole mikään eläke, jos kerran tekee töitä!

Itse näen asian niin, että eläkkeellä voin tehdä juuri sitä mitä mieleni tekee ja tehdä kaiken täysin omilla ehdoillani. Osa tekemisistäni saattaa kartuttaa eläkekassaa entisestään ja osa taas ei. Jos olen siis töissä, on perusteena ainoastaan itse työn aiheuttama mielihyvä. Rahan takia en töitä eläkkeellä tee.

Työnteko saattaisi olla mielenkiintoista, mutta toisaalta voisin viihtyä vielä paremmin Havajilla surffaamassa.

Joka tapauksessa minulle eläkkeelle jääminen tarkoittaa uudenlaista vapautta vailla taloudellisia murheita.

<< Kuinka paljon rahaa tarvitaan, jotta voi jäädä eläkkeelle?
Pankkikortti poikki ja pinoon >>

Sivusto ei tallenna sinusta mitään tietoja tai käytä evästeitä, kun luet artikkeleita. Toiveita, kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös meilillä.

Huom! Kommentointi käyttää evästeitä. Nimi, sähköposti ja verkkosivusi tallennetaan selaimeesi, jotta voit jatkossa kommentoida helpommin samoilla tiedoilla. Kentät vapaaehtoisia ja voit jättää ne halutessasi tyhjiksi.

Kommenttien alkuun ↑